Květáková rýže naslano i sladko | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: 400 g květákové rýže (nebo rozmixovaného syrového květáku), lžíce oleje, 1 červená cibule nakrájená nadrobno, 1 plechovka (240 g) černých fazolí, přírodní sójová omáčka, 4 lžíce drcených rajčat z plechovky, chilli, římský kmín, sůl, 50 g čedaru.Kaše: 300 ml kokosového mléka, 1 banán, 150 g květákové rýže, několik lžiček ořechového másla trochu medu nebo javorového sirupu na oslazení, ovoce na ozdobení.
Postup:
Zahřejeme olej a orestujeme na něm cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme květákovou rýži. Orestujeme. Přidáme fazole, chilli, sójovou omáčku, krájená rajčata, čerstvý koriandr, sůl a římský kmín. Orestovanou směs servírujeme posypanou strouhaným sýrem. Na květákovou kaši do hrnce vlijeme mléko. Přidáme rozmačkaný banán, květákovou rýži a za občasného míchání vaříme, až se vše spojí do kaše. Vmícháme ořechové máslo a osladíme. Servírujeme ozdobené ovocem.
Česká republika