Telecí ossobuco s pečenou bramborou | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: 2 ks telecího ossobuca, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 50 g řapíkatého celeru nadrobno, 1 mrkev na kostičky, 1 šalotka nadrobno, 2 stroužky česneku nakrájené, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 dcl bílého vína, snítka rozmarýn, snítka tymián, 1 bobkový list, celý černý pepř, nové koření, 4 dcl telecího vývaru.Příloha: 800 g brambor, hrubozrnná sůl, nať z listové petržele, 1 stroužek česnek, 1 citrón.
Postup:
Maso osolíme a opepříme. Vložíme do zahřátého oleje v kastrolu a opečeme ze všech stran. Maso vyndáme na talíř. Do hrnce vsypeme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Připravíme si bouguet garni a přidáme ho do zeleninu spolu s protlakem.Zalijeme vínem. Vložíme opečené maso, zaklopíme a dusíme doměkka. Na dno zapékací formy rozprostřeme hrubozrnnou sůl. Na ni rozložíme brambory ve slupce a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 60 minut, podle velikosti brambor. Upečené brambory trochu rozmačkáme. Na talíři posypeme gremolatou z petrželky, česneku a citronu. Přidáme ossobuco s omáčkou.
Česká republika