Řepové burgery s fetou | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: Burgery:250 g vařené nastrouhané červené řepy, 250 g feta sýra, 150 g namočených jemných vloček, 50 ml olivového oleje, 2-3 vejce, nasekaný kopr a petržel, sůl.Sezamové bulky: 25 g vody, ¼ kostky droždí, 90 ml mléka, 8 g krupicového cukru, 8 g soli, 35 g másla, 1 vejce, 250 g hladké mouky, bílý a černý sezam.Koprová majonéza:100 g majonézy, svazek kopru.
Postup:
Na bulky do mísy robota prosejeme mouku a promícháme se solí. Přidáme kvásek z droždí, mléka a cukru, vejce s vodou a vymícháme těsto. Necháme ho kynout na teplém místě. Vykynuté těsto rozdělíme na kousky a vytvarujeme bulky, které necháme kynout. Potřeme je vajíčkem, posypeme sezamem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Nastrouhanou řepu dáme do mísy. Přidáme rozdrobenou fetu, namočené vločky, vejce, sůl a pepř. Nakrájíme bylinky a vmícháme do řepy. Pak tvarujeme burgery. Zahřejeme pánev s olejem a opékáme na ní burgery. Rozřízneme housky a pomažeme je koprovou majonézou. Vložíme opečené burgery.
Česká republika