Mušle po námořnicku | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: 1 kg mušlí slávky, 3 lžíce olivového oleje, 4 šalotky, 6 stroužků česneku nakrájených na plátky, 3 bobkové listy, 4 větvičky tymiánu, 2 dcl bílého vína, celý černý pepř, sůl, 3 lžíce nasekané petrželové natě, 4 lžíce másla, 4 lžíce smetany, 1 citrón, bageta na servírování.
Postup:
Ve velkém hrnci zahřejeme olej. Vsypeme nakrájenou šalotku spolu s česnekem a restujeme. Přidáme bobkový list, tymián, bílé víno a krátce svaříme. Pak do hrnce vsypeme očištěné mušle. Zaklopíme a vaříme 4-6 minut, až se mušle otevřou. Do vařených mušlí vlijeme smetanu, přidáme máslo a nakrájenou petržel. Dochutíme solí, pepřem a citronem. Uvařené mušle přendáme do talíře. Servírujeme s opečenou bagetkou a citronem.
Česká republika