Talířový dezert | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: Křupinka: 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 100 g hladké mouky, 100 g bílkůČokoláda na dekoraci talíře: 50 g tmavé čokolády, 4 lžíce smetanyMalinová omáčka: 150 g malin, 20 g krupicového cukru, 1 lžička meduNa dokončení: zmrzlina a drobné ovoce.
Postup:
Nejprve upečeme křupinky (spirálky) – do mísy dáme máslo. K němu prosejeme moučkový cukr a mouku. Přidáme bílky a krátce prošleháme. Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem přes šablonku. Šablonku sundáme a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C na 8 minut. Hned po upečení stáčíme proužky těsta přes kulaté držadlo do spirál. Spirálky necháme vychladnout. Na malinovou omáčku rozvaříme maliny s cukrem pak je ochutíme medem. Čokoládu rozpustíme, promícháme s horkou smetanou a vlijeme do zdobícího sáčku. Na talíř namalujeme čokoládou dekor. Přidáme malinovou omáčku a porci zmrzliny.
Česká republika