VIP - Bolognese z divočáka | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Suroviny:600 g kančí plece, kořenová zelenina (mrkev, celer) nakájená na kostičky 200 g, cibule 2 ks nakrájené na kostky, olej 3 pl, česnek 3 stroužky nastrouhané, rajčatový protlak 2 pl, víno červené 0,2 l, rozmarýn a tymián nasekaný 1kl, mletý jalovec, vývar z divočáka, drcená rajčata 0,5 l, řepíkatý celer nakrájený nadrobno, sůl, pepř a cukr.
Postup:
Vychlazené maso nakrájíme tak, aby se dalo ulít. Na tuku restujeme maso, přidáme zeleninu a koření. Vše restujeme. Přidáme protlak, orestujeme a zalijeme vínem. Necháme víno vyvařit a zalijeme vývarem. Dusíme cca 45 min. na mírném ohni. Nakonec přidáme drcená rajčata a řepíkatý celer. Vše okořeníme.
Příloha Papardelle:Papardelle 0,5 kg, 2 pl másla, voda, sůl.
Postup:Do vroucí osolené vody dáme těstoviny, které vaříme dle doporučení výrobce. Po uvaření promastíme máslemNavíc:jarní cibulka nakrájená najemno a hoblinky pekorina.
Česká republika