Lehká piškotová roláda | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: Korpus: 4 vejce, 120 g krupicového cukru, šťáva a nastrouhaná kůra z poloviny citronu, 120 g hladké mouky, špetka kypřicího prášku do pečiva, 1 lžíce rostlinného olejeNáplň: 200 ml 33% smetany ke šlehání, 20 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 80 g malinového džemu, maliny na ozdobení, sekané oříšky, čokoládové hoblinky na zdobení.
Postup:
V míse vyšleháme žloutky a cukr do pěny. Bílky vyšleháme s citronovou šťávou na sníh. Vyšlehaný sníh vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru. Do směsi prosejeme mouku s kypřícím práškem. Nakonec vlijeme a vmícháme olej. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 15 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout na pečicím papíře. Pak ho překlopíme na čistý papír a papír na kterém se pekl strhneme. Korpus potřeme malinovým džemem. Vyšleháme smetanu, cukr a vanilkový cukr a rozetřeme ji na potřený korpus. Pak jej stočíme pomocí papíru na roládu. Zabalíme a dáme do lednice zatuhnout. Roládu na servírovacím tácu ozdobíme šlehačkou, Poklademe na ni maliny a posypeme oříšky a čokoládou.
Česká republika