Trhané maso v BBQ omáčce | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: 200 g pomalu pečeného hovězího masa (hrudí nebo krk); BBQ omáčka: 60 g kečupu, 20 g broskvové marmelády, cukr, pepř, worcesterská omáčka, česnek sušený, pomerančový džus, pálivá paprika, balzamikový ocet.Dokončení: Svazek ředkviček, 100 g císařského (cukrového hrášku), hrst salátu, 2 krajíce kváskového chleba, olej, tymián, petržel, česnek.
Postup:
Upečené maso natrháme. Na barbeque omáčku smícháme kečup, marmeládu. Přidáme cukr, pepř, worcester, sušený česnek, pálivou papriku, balzamiko. Přilijeme pomerančový džus a rozmícháme. Do připravené omáčky vmícháme natrhané maso. Ředkvičky nakrouháme a dáme do ledové vody. Hráškové lusky nakrájíme a dám do druhé misky s ledovou vodou. Olej, tymián, petržel a česnek a rozmixujeme. Olejem potřeme krajíce chleba a upečeme je. Pak je položíme na talíř. Navrstvíme na ně trhané maso naložené v BBQ omáčce. Z ledové vody vyndáme plátky ředkviček a hrášek. Osušíme a ozdobíme jimi chleby. Přidáme salát.
Česká republika