VIP - Kachní ragú | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Suroviny:Kachní prsa 600 g, máslo 2 pl, šalotka nakrájená nadrobno 200 g, víno bílé 0,1 l, mouka hladká 1 a ½ pl, vývar kachní 0,5 l, smetana 31% 0,1 l, sůl, muškátový květ, pepř.
Postup:Kachní maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou a necháme vařit cca 30 min. Vedle v kastrolu si orestujeme na másle šalotku, zalijeme vínem a necháme víno vyvařit. Přidáme mouku a orestujeme. Zalijeme vývarem z masa. Vaříme cca 20 min. Přidáme smetanu a důkladně rozmixujeme. Okořeníme a do omáčky přidáme maso. Vše necháme cca 5 min převářet.
Suroviny zelenina:Květák růžičky, ředkvička, mrkev malá očištěná, máslo, sůl, pepř, nakrájená pažitka 1 pl.
Postup:Do vroucí vody postupně dáme převařit zeleninu a následně ji prudce zchladíme. Takto nachystanou zeleninu orestujeme na másle, okořeníme a přidáme pažitku.
Suroviny bramborové gnocchi:1 kg bramborové studené pyré, 150 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 1 vejce, sůl a muškátový ořech.
Postup:Vymícháme těsto a tvarujeme gnocchi, které ihned vaříme ve vroucí vodě cca 3 min. Následně orestujeme na tuku.
Česká republika