Grilované jehněčí s bulgurovým salátem | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: 200 g jehněčího hřbetu, 2 lžíce koření sumac, 2 lžíce panenského olivového oleje.
Salát: 65 g bulguru (varianta kuskus), ½ svazku petržele, hrst máty, 1 salátová okurka malá, 1 avokádo, 100 g sýra feta, (citronová šťáva, olivový olej,).Na doplnění: 500 g cherry rajčat, řecký jogurt.
Postup:
Bulgur v kastrolu zalijeme horkou vodou a uvaříme doměkka. Okurku oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kostky. Avokádo rozkrojíme, zbavíme pecky, vydloubneme ze slupky a nakrájíme. Nakrájenou okurku a avokádo dáme do mísy. Přidáme uvařený bulgur, petržel, mátu a dochutíme. Zahřejeme gril. Jehněčí osolíme, opepříme, obalíme v oleji s kořením a necháme rozležet, než se zahřeje gril. Na rozpálený gril položíme jehněčí. Opékáme ho ze všech stran. Ke konci přidáme rajčata. Na talíř servírujeme bulgurový salát, přidáme grilované maso nakrájené na plátky, rajčátka a jogurt.
Česká republika