Krokety z čočky a quinoi | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: Papriková salsa: 5 ks červených paprik, chilli, olivový olej, česnek, sůl, trochu třtinového cukru, citronová šťáva, bazalka + na ozdobu. Krokety: 100 g červené čočky uvařené doměkka, 60 g quinoi, 30 g kukuřičné mouky, sůl, ½ ks červené cibule nadrobno, hrst čerstvé petrželky, 1 mozzarella , olej na smažení.
Postup:
Na salsu papriky nakrájíme na kousky. Zahřejeme olej v pánvi a vsypeme papriky a česnek a orestujeme. Přidáme chilli a cukr. Podlijeme vodou a dusíme. Podušené papriky ochutíme citronovou šťávou a solí. Dáme je do mixéru. Přidáme bazalku a rozmixujeme. Do mísy dáme uvařenou čočku s quinoou. Přidáme červenou cibuli, sůl, petrželku a kukuřičnou mouku. Promícháme a tvoříme krokety. Mozzarelu nakrájíme na kousky a balíme do kroket. V pánvi zahřejeme olej. Vkládáme krokety, smažíme je. Usmažené krokety skládáme na talíř vyložený papírovou utěrkou. Do talíře dáme paprikovou salsu a na ni položíme krokety. Ozdobíme bazalkou.
Česká republika