Srnčí kuličky | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Suroviny:
Srnčí plec 0,8 kg, směs koření (jalovec, rozmarýn, pomeranč kůra, sůl, pepř), ledová voda.
Suroviny omáčka:
Máslo 1 pl, 1 ks cibule nakrájená, červené víno 0,1 l, smetana 33%, brusinkový džem.
Postup:
Mleté srnčí maso okořeníme směsí koření. Směs smícháme s ledovou vodou a pořádně necháme spojit. Ze směsi tvarujeme kuličky, které postupně orestujeme a dáme bokem.
Omáčka postup:
Do pánve po masu přidáme cibuli, orestujeme a zalijeme vínem. Necháme odvařit a přidáme smetanu. Převaříme a osladíme brusinkami. Vložíme kuličky a necháme pod poklicí převařit. Dochutíme a podáváme s žemlovým knedlíkem.
Česká republika