Cassata | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: Korpus: 2 vejce, 60 g krupicového cukru, 50 g hladké mouky, 30 g solamylu.
Krém: 400 g ricotty (měkkého tvarohu), 60 g moučkového cukru, 200 ml smetany ke šlehání, 50 g nasekané hořké čokolády, 30 g nasekaných zelených pistácií, 200 g vypeckovaných višní, 2 lžíce sladkého likéru (ořechového nebo rum); Dohotovení: 1 lžíce zelených pistácií, 30 g čokoládových hoblinek.
Postup:
Na přípravu korpusu našleháme bílky s cukr. Za stálého šlehání přidáváme žloutky. Do vyšlehané hmoty prosejeme mouku se solamylem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Po vychladnutí opatrně odtrhneme od papíru. Na krém vyšleháme ricottu s moučkový cukrem. Do vyšlehané ricotty vmícháme nasekanou čokoládu a pistácie. Pak spojíme s vyšlehanou šlehačkou. Misku vyloženou potravinářskou folií vyložíme korpusem pokapaným likérem. Naplníme krémem a prokládáme višněmi. Na povrch položíme korpus. Casatu vložíme do mrazničky a mrazíme asi 6 hodin. Pak ji vyklopíme a necháme asi 1 hodinu v lednici povolit. Nakrájíme ji na porce a servírujeme posypané pistáciemi a čokoládovými hoblinkami.
Česká republika