Francouzský tatarák | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: 400 g hovězí svíčkové, 1 šalotka, 50 g malých okurek cornichons, 2 lžíce kaparových květů, hrst hladkolisté petržele, ½ stroužku česneku, 2-3 filátka ančoviček, 2-3 lžíce extra panenského olivového oleje + bageta na servírování.
Dresink: 80 g domácí majonézy- 2 žloutky, 2 lžíce dijonské hořčice, 2 lžičky citronové šťávy, worcesterská omáčka, tabasco, sůl, pepř, 200 ml extra panenského olivového oleje, 200 ml oleje z vinných semínek.
Postup:
Maso nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Šalotku a okurčičky nakrájíme nadrobno a přidáme k masu. Přidáme nakrájené kaparové květy a petržel, prolisovaný česnek, ančovičky, olej a promícháme. Připravíme majonézu. Do nádoby na mixování dáme žloutky, hořčici, citronovou šťávu, worcester, tabasco, sůl a pepř. Mixujeme a přiléváme olivový olej a olej z hroznového vína, až vznikne hustá majonéza. Na talíř servírujeme namíchaný tatarák, majonézu a bagetku nakrájíme a přidáme k tataráku.
Česká republika