Karamelový Creme brulée | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: Krém: 150 ml smetany 12 % tuku, 250 smetany 33 % tuku, 50 g krupicového cukru, 1 svitek skořice, ½ vanilkového lusku, 4 žloutky; Dohotovení: 50 g třtinového cukru na posypání, maliny na ozdobu
Postup:
Do hrnce vlijeme obě smetany a přivedeme k varu a odstavíme. V kastrůlku se silným dnem necháme zkaramelizovat cukr. Zalijeme ho horkou smetanou a rozmícháme. Přidáme skořici a dřeň z vanilkového lusku. Povaříme a necháme krátce zchladnout na 80°C. Pak vmícháme žloutky. Vlijeme do zapékacích misek přes husté sítko. Naplněné misky postavíme do pekáčku. Do pekáčku vlijeme vodu. Pekáč s naplněnými miskami vložíme do trouby a ve vodní lázni pečeme při 150 °C asi 50 minut. Po upečení necháme nejméně 3 hodiny chladit. Před servírováním vychlazené krémy na povrchu lehce posypeme cukrem a flambovací pistolí nebo pod rozžhaveným grilem ho roztavíme na karamel. Krém ozdobíme čerstvým ovocem.
Česká republika