Krůtí sekaná s glazovanou zeleninou | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: (množství na 2 středně velké šišky): 850 g mletého krůtího masa, 130 g ovesných jemně mletých vloček, 2 vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 cibule najemno, 150 g mrkve, sůl, pepř, hrst petrželky hladkolisté ; příloha: 2 lžíce přepuštěného másla, 2 stroužky česneku, 1 lžíce medu, 2 lžíce pomerančové šťávy, 0,5 kg mrkve, 400 g růžičkové kapusty, sůl, pepř, petrželka (nebo nať z mrkve).
Postup:
Do velké mísy dáme krůtí maso, ovesné vločky, vejce, hořčice, sůl, pepř. Přidáme nastrouhanou mrkev a nakrájenou petržel. Pak směs propracujeme rukama. Z propracované masové směsi vytvoříme šišky sekané. Vložíme do pekáče. Trochu podlijeme a zaklopíme. Zakryté pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 1 hodinu. Pak odkryjeme. Teplotu zvýšíme na 200°C a pečeme 20 minut dozlatova. Připravíme glazovanou zeleninu. V kastrolu rozpustíme máslo. Stroužky česneku rozmáčkneme a vložíme k máslu. Přidáme med a pomerančovou šťávu vylisovanou asi ½ pomeranče. Mrkev a kapustičky nakrájíme ji na kousky a přidáme do kastrolu. Osolíme a opepříme. Zaklopíme a 10 minut dusíme. Pak odklopíme a restujeme, až zelenina zkaramelizuje. Posypeme petrželkou a servírujeme s plátky sekané.
Česká republika