Gratinované brambory a steak | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Suroviny:
Máslo 2 pl, cibule na půl kolečka z 1 ks, tymián 1 kl, brambory na plátky cca 1 kg, mléko 0,2 litry, smetana 33% 0,2 l, sůl, strouhaný Gruyére 200 g.
Postup:
Na másle restujeme cibuli a tymián. Přidáme mléko a smetanu sůl a brambory. Mícháme a vaříme do zhoustnutí. Přidáme ½ sýra promícháme, srovnáme a posypeme další polovinou sýra. Dáme péct na 180 °C cca 30 min.
Suroviny:
Steak z roštěnce, sůl, pepř, tymián, olej.
Postup:
Maso okořeníme a pečeme na pánvi z obou stran. Necháme dopéct v troubě.
Česká republika