Odlehčená tvarohová buchta | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: Těsto: 250 g tvarohu ve vaničce, 2 vejce, 50 g másla, 40 g xylitolu, vanilková esence nebo vanilkový lusk, 160 g mandlové mouky, 30 g vanilkového proteinu, 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů, 1 lžíce rumu, citronová kůra, 30 g holandského kakaa; pudink: 420 ml rostlinného nebo klasického mléka, 30 g xylitolu, 1 balení čokoládového pudinku; dokončení: zakysaná smetana, mletá skořice.
Postup:
Do mísy dáme tvaroh a vejce. Přidáme rozpuštěné máslo a metličkou vyšleháme. Pak přidáme xylitol, vanilku, rum a citronovou kůru. Ve velké míse smícháme mandlovou mouku, prášek do pečiva a vanilkový protein. Do této směsi přidáme tvarohovou směs a promícháme. Polovinu těsta vlijeme do formy. Do zbylého těsta prosejeme kakao a promícháme. Kakaové těsto rozetřeme na vanilkové.
Na pudink 2/3 mléka oslazené xylitolem přivedeme k varu. Vlijeme kakaový pudink rozmíchaný ve zbylém mléce a vaříme. Uvařený pudink cikcak rozlijeme na těsto.
Vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 35 minut. Upečenou vychladlou buchtu ozdobíme zakysanou smetanou se skořicí.
Česká republika