Chřestový krém s řeřichou | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Suroviny:
Máslo 2 pl, šalotka nakrájená nadrobno 3 pl, víno bílé 0,1 l, vývar kuřecí1 l, chřest bílý cca 500 g, brambora 1 ks nakrájená na malé kostky, smetana, sůl pepř, lžíce cukru, zelený chřest, klíčky munga a klíčky z řeřichy, zakysaná smetana.
Postup:
Na másle restujeme šalotku, zalijeme vínem a necháme odvařit. Přidáme vývar, chřest umytý a nakrájený bílý a brambory. Vše vaříme, následně okořeníme a postupně mixujeme. Hladký krém zjemníme smetanou a doplníme předem uvařeným zeleným chřestem a zakysanou smetanou smíchanou s řeřichou.
Česká republika