Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Batátový štrúdl s květákovou omáčkou

Vysíláno:

Potraviny: 1 plát listového těsta, 3 batáty (předvařené ve slupce), cibulka, sůl, pepř, 1 pórek nakrájený, 50 ml olivového oleje, 50 g přepuštěného másla.
Květáková omáčka

Potraviny: 1 plát listového těsta, 3 batáty (předvařené ve slupce), cibulka, sůl, pepř, 1 pórek nakrájený, 50 ml olivového oleje, 50 g přepuštěného másla.
Květáková omáčka: máslo, 300 g květáku (plátky + rozebrat na růžičky, 1-2 šalotky, hladká mouka, mléko, smetana, muškátový oříšek.
Dokončení: kešu ořechy opražené, rukola s olejem a vločkovou solí.

Postup:

V pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm cibulku s pórkem. Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a smícháme s orestovanou zeleninou, solí a pepřem. Na listové těsto rozprostřeme náplň z batátů. Zavineme štrúdl. Přendáme na plech a lehce ho propícháme. Vložíme do trouby a pečeme při 200 °C 20 minut. Ukrojíme porce a opečeme je s přepuštěným máslem. Na omáčku v kastrole rozpustíme máslo a orestujeme na něm květák a šalotku. Zaprášíme moukou, zalijeme mlékem a vaříme doměkka. pak rozmixujeme, dochutíme a přidáme máslo. Omáčku servírujeme s opečeným štrůdlem. Ozdobíme rukolou a posypeme ořechy.

Celé díly můžete sledovat na Voyo.