Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Vepřové plecko s dušenou zeleninou

Vysíláno:

Suroviny:
600 g vepřové plecko nakrájené na kostky, 150 ml rajčatové pyré, 1,5 dcl červené víno, 1 kořenová zelenina očištěná a nakrájená, 1ks cibule nakrájená na kostky,

Suroviny:
600 g vepřové plecko nakrájené na kostky, 150 ml rajčatové pyré, 1,5 dcl červené víno, 1 kořenová zelenina očištěná a nakrájená, 1ks cibule nakrájená na kostky, 2 lžíce vepřové sádlo, 2 stroužek česnek, 2 ks bobkový list, 5 kuličky nové koření, 10 kuličky černý pepř sůl a pepř.


Postup:
V kastrolu rozpálíme sádlo a vhodíme na něj cibuli, kterou restujeme do světle hněda, přidáme kostky masa. Posolíme, opepříme. Zprudka orestujeme. Až maso pustí šťávu, přisypeme připravenou zeleninu. Promícháme a opékáme, dokud se tekutina nevypaří. Přilijeme víno, mícháme, dokud se neodpaří. Zalijeme vodou, aby bylo maso se zeleninou z poloviny ponořené. Můžeme ještě trochu přisolit, abychom dochutili zeleninu. Přidáme kuličky pepře, nového koření, bobkový list. Přiklopíme pokličkou, stáhneme teplotu a necháme dusit, jen mírně probublávat. Zhruba do hodiny by mělo být maso měkké – kontrolujte případně průběžně, aby se vám kostky plecka nerozpadly. Když už je maso téměř měkké, přidáme rajčatovou passatu a utřený česnek, promícháme a necháme dojít. Nakonec podle chuti dosolíme či opepříme, posypeme nakrájenou pažitkou nebo plochou petrželkou.


Poznámka k receptu:
Pro low carb dušené plecko doporučuju jako nízkosacharidovou přílohu šťouchané batáty se zakysankou (stačí trochu).

Celé díly můžete sledovat na Voyo.