Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Avokádový humus na pita chlebu

Vysíláno:

Potraviny: 250 g cizrny uvařené doměkka se sodou, 1 zralé avokádo, hrst čerstvého koriandru, malý stroužek česneku, 20 ml limetkové šťávy, 40 ml olivového oleje, 1 lžíce

Potraviny: 250 g cizrny uvařené doměkka se sodou, 1 zralé avokádo, hrst čerstvého koriandru, malý stroužek česneku, 20 ml limetkové šťávy, 40 ml olivového oleje, 1 lžíce tahini, sůl + pošírované vejce na servírování
pečená červená cibule: 2 červené cibule, 50 ml olivového oleje, 2-3 stroužky česneku, sůl, pepř, tymián, cukr.

Postup:

Červenou cibuli nakrájíme na měsíčky. Dáme do pekáčku. Pokapeme olejem, ochutíme solí, pepřem, cukrem a tymiánem a pečeme při 170 °C doměkka. Avokádo nakrájíme a krátce opečeme na pánvi. Do kutru dáme cizrnu, led, česnek a mixujeme. Pak přidáme opečené avokádo, tahini pastu, olej, koriandr, sůl, pepř a limetovou šťávu a rozmixujeme. Pita chleba opečeme z obou stran. Do přepuštěného másla prolisujeme česnek, přidáme nasekané bylinky a máslo natřeme na opékaný chleba. Opečený chleba pomazaný máslem servírujeme na talíř. Navrstvíme na něj humus, upečenou cibuli a pošírované vejce.

Celé díly můžete sledovat na Voyo.