Listové těsto plněné drůbežími játry | 2021
Potraviny: 1 plát listového těsta, náplň: 300 kuřecích jater, 2 šalotky, 1 stroužek česneku, tymián, citronová šťáva, olivový olej, máslo, špenátové listy, sůl, pepř. Holandská omáčka: 40 g žloutků, 50 ml bílého vína, šťáva z ½ citronu, vinný ocet, snítka tymiánu, 1 šalotka najemno nakrájená, 50 g přepuštěného másla, sůl, pepř.
Postup:
Z listového těsta vykrájíme kolečka. Do poloviny koleček vykrájíme středy. Plná kolečka rozložíme na plech. Potřeme vodou a nalepíme na ně kroužky. Vložíme do trouby a pečeme 15 minut na 210 °C. Na pánvi v oleji orestujeme cibulku. Přidáme játra. Ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a opečeme dorůžova. Na jiné pánvi orestujeme na oleji šalotkou. Po chvilce přidáme špenát. Podusíme ho a přidáme k němu máslo. Upečené listové košíčky naplníme špenátem a pak játry. Přelijeme holandskou omáčkou.
Nestihli jste tento díl v televizi? Podívejte se na něj na Voyo!
Česká republika