Hraběnčiny řezy bez lepku | 2021
Potraviny: 8 vajec (žloutky a bílky zvlášť), 60 g ghí, 80 g erythritolu, vanilková esence, 260 g mandlové mouky, 80 g rostlinného mléka, 120 g kokosové mouky, 4 jablka nastrouhaná nahrubo, skořice, vršek: 1 kg polotučného tvarohu, 60 g erythritolu.
Postup: Žloutky a ghí vyšleháme. Do vyšlehaných žloutků přidáme rostlinné mléko, mandlovou, kokosovou mouku a vypracujeme těsto. Oddělíme 1/3 těsta, zabalíme do folie a dáme do mrazáku. Zbylé těsto rozprostřeme do formy a umačkáme. Na těsto ve formě rozprostřeme nastrouhaná jablka. Bílky smícháme s tvarohem, erythritolem a rozetřeme na jablka. Na povrch nastrouháme zmrzlé těsto. Pečeme při 170 °C asi 35 minut. Pak necháme zcela vychladnout.
Pořad Tescoma s chutí můžete sledovat také na Voyo.
Česká republika