Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Koláč s čokoládou a hruškami

Vysíláno:

Potraviny: Těsto: 220 g hladké mouky, 85 g moučkového cukru, 170 g tuku, 1 vejce, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, + 500 g bílých fazolí a alobal na zatížení.

Náplň:

Potraviny: Těsto: 220 g hladké mouky, 85 g moučkového cukru, 170 g tuku, 1 vejce, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, + 500 g bílých fazolí a alobal na zatížení.

Náplň: 120 g hořké čokolády nastrouhané, 6 půlek kompotovaných hrušek, 150 ml smetany ke šlehání, 1 vejce, 1 žloutek.
Dohotovení: mandlové lupínky pražené, 100 ml smetan ke šlehání.

Postup:

Na těsto prosejeme mouku s moučkovým cukrem. Přidáme tuk, vejce a nastrouhanou citronovou kůru a vypracujeme těsto. Necháme ho odležet 30 minut v chladu. Pak ho rozválíme. Vyložíme jím formu. Na těsto položíme alobal,
nasypeme fazole a pečeme při 200 °C 20 minut. Na předpečený korpus nasypeme nastrouhanou čokoládu. Hrušky nakrojíme do vějířků a rozložíme na čokoládu. Smetanu smícháme s vajíčkem a žloutkem a vlijeme na hrušky. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě a pak nakrájíme na porce. Ozdobíme je vyšlehanou smetanou a mandlovými lupínky.

Nestihli jste tento díl v televizi? Podívejte se na něj na Voyo!